Knowledge

Welke stappen neemt Jurato Incasso om de schuldenaar te benaderen?

Welke stappen neemt Jurato Incasso om de schuldenaar te benaderen?

Knowledge

Onze incassospecialisten gaan voor kwaliteit. Dat doen we door de volgende stappen te ondernemen:   Stap 1: We beginnen met het doornemen van het dossier dat wordt aangeleverd. We kijken dan naar wie de schuldenaar is. Aan de hand daarvan bepalen wij welke stappen wij gaan nemen. Wij maken gebruik van verschillende communicatiemiddelen om contact op te krijgen met de schuldenaar. We geloven niet in overmatige communicatie per e-mail, post of andere digitale middelen.   

Stap 2: Wij stellen sommaties op die we dan afstemmen op wat voor schuldenaar het betreft. Deze sommaties sturen wij per post of per e-mail. Zo zorgen wij er zoveel mogelijk voor dat de sommatie de schuldenaar bereikt.  

Stap 3: Ook nemen wij telefonisch contact op met de schuldenaar. We kunnen dan directer schakelen, mochten er onduidelijkheden zijn. Met dit extra contactmoment, zorgen wij ervoor dat de schuldenaar sneller tot betaling overgaat. Na telefonisch contact zetten wij de gemaakte afspraken ter bevestiging op de e-mail.