Knowledge

Is het altijd aan te raden om een betalingsregeling te treffen?

Is het altijd aan te raden om een betalingsregeling te treffen?

Knowledge

Het komt voor dat jouw klant op het moment van jouw incassozaak de vordering niet in staat is om de vordering in zijn geheel aan ons te betalen. In deze gevallen is het raadzaam een betalingsregeling te treffen.

Wij laten dan jouw klant een voorstel doen voor een betalingsregeling. Voordat wij hierop een akkoord geven overleggen we altijd met jou. Dit doen wij bij redelijke voorstellen, maar ook bij de wat mindere redelijke voorstellen.

Het komt voor dat het voorgestelde termijnbedrag zeer laag is. Wij vragen in dat geval bij jouw klant bewijs zodat we kunnen beoordelen of het voorstel acceptabel is. Als dan wordt geconcludeerd dat er geen betalingsmogelijkheid is of er een regeling voor een laag bedrag moet worden getroffen, dan brengen wij je hiervan op de hoogte. Wij leggen uit waarom het in zo’n geval toch raadzaam is de regeling te accepteren. De regeling zal dan, indien jij hiermee akkoord bent, worden overeengekomen voor een periode van bijvoorbeeld drie of zes maanden. Na het verstrijken van de termijn, wordt de regeling opnieuw beoordeeld en kijken we met jouw klant of het mogelijk is om de termijnbedragen omhoog te schroeven.