Knowledge

Hoe werkt het incassoproces?

Hoe werkt het incassoproces?

Knowledge

Het incassoproces kan je onderscheiden in vier fasen: De minnelijke fase oftewel het buitengerechtelijke incassotraject, de gerechtelijke fase, de executiefase en de conservatoir fase. Wij bij Jurato Incasso richten ons merendeels op de minnelijke fase.

Het is mogelijk om jouw vordering in te dienen via de mail (incasso@jurato.nl) of via ons klantenportaal. Graag ontvangen wij dan de openstaande factuur of facturen, eventueel relevante correspondentie met jouw klant, jouw algemene voorwaarden en contactgegevens van jouw klant. Zodra wij jouw dossier hebben aangemaakt, ontvang je van ons een opdrachtbevestiging. Dit gebeurt binnen 24 uur (op werkdagen) na jouw aanmelding, tenzij er nog belangrijke gegevens ontbreken.

Na de opdrachtbevestiging, versturen wij meteen de eerste sommatie naar jouw klant. Dit doen wij per post en/of per e-mail zodat wij meer zekerheid hebben dat de sommatie jouw klant bereikt. Mocht daar geen reactie op komen, dan nemen wij telefonisch contact op met jouw klant. Daarna sturen we, als er nog geen betaling is gedaan, nog een aantal brieven en nemen we nog een aantal keer telefonisch contact op met jouw klant.

Als het hiervoor genoemde traject niet het gewenste resultaat heeft, nemen wij contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden voor een gerechtelijke procedure.