Knowledge

Hoeveel herinneringen moet ik sturen voordat ik tot incasso kan overgaan?

Hoeveel herinneringen moet ik sturen voordat ik tot incasso kan overgaan?

Knowledge

Het verschilt of uw debiteur een onderneming betreft of een particulier.

Betreft het een debiteur als bedrijf?

Als het in jouw incassozaak gaat om een bedrijf als debiteur, dan is het niet noodzakelijk om drie herinneringen te sturen. Volgens de wetgeving ben je niet verplicht om een herinnering te versturen artikel 6:83 sub a BW. Wel willen wij je adviseren om een gedegen debiteurenbeheertraject uit te voeren. Het is namelijk wel raadzaam een herinnering te sturen, ook gezien de relatie met de klant. Het kan namelijk ook een negatief effect hebben op jouw relatie met de klant als na het verstrijken van de betalingstermijn gelijk een incassobureau wordt ingeschakeld. Is er geen gehoor aan de herinneringen, neem contact met ons op om de verdere mogelijkheden te bespreken.

Is jouw debiteur een particulier?

Dan ben je verplicht een zogenaamde WIK-brief te sturen. Een WIK-brief verwijst naar de Wet Incassokosten brief. Deze brief, ook wel bekend als een laatste aanmaning, wordt gebruikt om een (particuliere) klant te sommeren tot betaling binnen een termijn van veertien dagen artikel 6:96 lid 6 BW. De WIK-brief moet voldoen aan wettelijke eisen met betrekking tot de hoogte van incassokosten en de informatie die moet worden verstrekt. Blijft betaling vervolgens uit na het versturen van de WIK-brief? Dan kunnen er incassokosten worden gevorderd. Neem hierover contact met ons op.
Wil je meer weten over de WIK-brief, dan verwijzen we je graag naar deze pagina.
Ook is het mogelijk dat wij de WIK-brief voor je versturen, hier vragen wij wel een vergoeding voor.

Contact

Vragen over het herinneren? Of wil je hier meer informatie over neem dan gerust contact met een van onze specialisten op via de mail incasso@jurato.nl of bel ons 0318 – 823 434.