Knowledge

Mijn debiteur is failliet, en nu?

Mijn debiteur is failliet, en nu?

Knowledge

Als jouw debiteur failliet is verklaard, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld juridisch mogelijk een B.V. tijdelijk te heropenen om de schulden af te lossen. Hier zit een juridische constructie achter waar wij je graag bij helpen. Een failliete debiteur hoeft namelijk niet gelijk te betekenen dat jij jouw vordering niet meer betaald krijgt, maar het kan wel ervoor zorgen dat het bijvoorbeeld langer gaat duren.

Als jouw klant is uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel (KvK), zijn er nog steeds mogelijkheden zijn om iets te doen met de onbetaalde factuur. Dit hangt af van de rechtsvorm van jouw klant. Als jouw klant een eenmanszaak of vennootschap onder firma (V.O.F.) was, dan kan de persoon achter de onderneming nog steeds persoonlijk aansprakelijk zijn. Wij kunnen je adviseren over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Mocht jouw zaak meer juridisch complex in elkaar zitten, dan kunnen wij één van de juristen of advocaten van Jurato inschakelen. Samen helpen je graag om de juiste stappen te bespreken die genomen moeten worden in het geval van een faillissement van jouw debiteur.