Knowledge

Wat betekent ‘no cure, no pay’?

Wat betekent ‘no cure, no pay’?

Knowledge

‘No cure, no pay’ betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht, als het wij er niet in slagen om het bedrag te incasseren. Dit betekent dat je alleen betaalt als er daadwerkelijk een succesvolle incasso plaatsvindt. Hiermee minimaliseer je jouw financiële inzet voor het incassoproces.

Let wel, dit geldt enkel in het buitengerechtelijke incassotraject. Zodra jouw zaak wordt omgezet naar een gerechtelijke procedure, gelden er wel kosten. Daar zal je tijdig over worden geïnformeerd. Ook is het handig om te weten dat bovenop het factuurbedrag rente en incassokosten worden gerekend. Deze kosten komen voor de rekening van de debiteur.

‘No cure, no pay’ is niet altijd van toepassing. Wij hanteren bepaalde voorwaarden waaraan de vordering moet voldoen om in aanmerking te komen voor ‘no cure, no pay’. Bijvoorbeeld dat de factuur niet ouder mag zijn dan een jaar. Wil je weten of jouw openstaande factuur onder ‘no cure, no pay’ valt? Neem dan contact op met één van onze incassospecialisten.