Knowledge

Heb je een advocaat nodig voor een incassokwestie?

Heb je een advocaat nodig voor een incassokwestie?

Knowledge

Bij een buitengerechtelijke incassozaak nemen wij meerdere keren contact op met jouw debiteur. Dit doen wij per e-mail, per brief, telefonisch en via whatsapp. Onze specialisten zorgen, door de benadering van jouw debiteur op verschillende manieren, ervoor dat jouw vordering zo snel mogelijk wordt geïncasseerd.

Een advocaat is alleen nodig in de gerechtelijke of conservatoire fase. Een advocaat in incassozaken is nodig om te procederen boven een vordering van € 25.000,00, een faillissementsaanvraag te doen of tot conservatoire maatregelen over te gaan. Advocaten zijn gespecialiseerd in wet- en regelgeving en kunnen zo geschillen behandelen en gerechtelijke procedures voeren namens hun cliënten.

Het is dus niet altijd noodzakelijk om direct een advocaat in te schakelen. Een incassokwestie ontstaat vaak wanneer een debiteur de openstaande schuld niet op tijd betaalt. Het is raadzaam om eerst zelf een herinnering te sturen of telefonisch contact op te nemen met de debiteur. Mocht dit niet het gewenste effect hebben, dan kan je een aanmaning sturen. Hierin geef je de laatste mogelijkheid om de betaling voor een bepaalde datum te voldoen. Ook geef je daarbij aan dat er verdere stappen worden genomen als er geen betaling volgt.

Mocht dit geen effect hebben, dan kan je ons inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in het innen van onbetaalde schulden en wij hebben de ervaring en de middelen om dit zo effectief mogelijk voor je te regelen. Ook kunnen wij juridische stappen ondernemen zonder dat daar een advocaat aan te pas komt.

In de gevallen waarbij het hiervoor genoemde geen effect heeft, kan er gekeken worden om een advocaat in te schakelen. Onze bedrijfsjuristen en advocaten hebben de nodige ervaring om je hierbij te helpen.